Blog Blog

Blog

Activitats

Biodinàmica, que s´amaga darrere d´aquesta paraula tan de moda?

Octubre 31, 2018

 

Es defineix com biodinàmica, un mètode d´agricultura ecològica basada en les teories de Rudolf Steiner un filòsof que va néixer a Àustria al 1861 i va morir al 1925 a Suïssa.

 

Tot plegat va començar a principis del segle XX, un grup d´agricultors preocupats perquè veien que la terra que conreaven s'estava empobrint, les plantes cada vegada tenien menys qualitat i salut per l´ús indiscriminat de fertilitzants químics, li van preguntar que podien fer...

 

Steiner els va convocar a un seguit de vuit conferències a Polònia, a les quals va assistir tota mena d´agricultors que desprès van mirar de posar en practica la biodinàmica.

 

En aquest tipus d´agricultura s'estableix, la granja o celler, com un organisme complex en què estan interrelacionats, els diferents terres o sols que conformen la finca, les plantes i els animals que allà hi viuen, tractant el conjunt com un de sol, que ha d'estar en equilibri, mirant d'evitar intervenció externa per part de l'home amb productes químics o processos no naturals.

 

Hi ha molts tips d'agricultures ecològiques, una de les principals diferències de la biodinàmica amb la resta, és l'ús dels preparats vegetals i minerals com additius del compost i aerosols de la terra així com el seguiment del calendari astral.

 

Steiner va tractar la fertilització de la biodinàmica en nou preparats, creia que aquests preparats podien transmetre poders sobrenaturals terrestres y forces còsmiques a la terra.

Els preparats estan enumerats del 500 al 508, els dos primers són per preparar els camps i la resta per fer compost.

 

Avui en dia el terme biodinàmica és una marca que ha d'acreditar l'associació Demeter mitjançant un seguit de controls amb els quals certifiquen que la teva agricultura és biodinàmica.

Escrit per: Nacho Vicente Berges