Activitats

El Tast/Taller dels vins i vinagres D´Avgvstvs Forvm

Juny 11, 2018

En Carles Muray enòleg fins fa poc d'Avgvstvs Forvm, ens va impartir un original taller/tast de vins dels quals en surten els seus vinagres.


Vam començar amb el reconegut i ,més venut vi de la casa, el Chardonnay, un vi fermentat en barrica durant 4 mesos que dóna aromes de torrats, volum i cremositat, amb tocs cítrics i fruita tropical madura.

 

El següent vi va ser el, Cabernet Franc, fermentat 14 mesos en bótes de segon i tercer any, en nas surten fruits vermells molt madurs amb notes florals i en boca es mostra dens i amb poca acidesa pel fet que és un 2014 i aquests anys en ampolla començaven a notar-se.

 

Per últim el últim vam provar el ,Cabernet-Merlot, és un vi amb cos estructurat, un pèl tànnic però molt golós. Té un nas complex, fruits vermells, especiats... un vi fermentat 17 mesos en bótes de roure i deixat reposar 6 mesos en ampolla.

 

Més tard i després de l´explicació de la transformació del vi en vinagre, vam començar la segona part del tast, posant-nos una gota a la mà per tastar-los. Vam tastar el vinagre de Chardonnay, el de Cabernet i el de Merlot. Per acabar vam tastar la joia de la corona, el Flavivs, un vinagre de cabernet de 28 anys.

 

Per acabar ens va portar uns tastets, una sobrassada amb reducció de vinagre, Una gamba amb “yoguresa” i esferificacions de vinagre, un flam amb reducció de vinagre i uns espectaculars macarons de maduixa i reducció de vinagre.

 

Un tast/taller molt creatiu amb un acabament de el mes gourmet

Escrit per: Emili Felix Mustieles, Nacho Vicente Berges