Activitats

Sopar maridatge al restaurant Ceferino amb el celler Pares Baltà

Juny 05, 2018

El divendres 01, primer dia de fira, va tenir lloc un meravellós sopar-maridatge, per una banda el ja conegut per tots restaurant Ceferino i el gran celler Pares Baltà, celler certificat com a ecològic i biodinàmic.

 

Abans de fer-nos entrar al menjador, ens van servir unes copes de cava amb unes patates xips per anar fent boca... cap a les 21.00 ens van fer passar, allà ens va rebre el Víctor Arnau, Comercial de la zona costanera d´una part de Catalunya e illes Balears, representant aquell dia del celler.

 

Després d'una petita introducció, el Víctor, ens va explicar una mica la història del celler, la filosofia i metodologia d'elaboració del mateix.

 

Vam començar amb un trinxat d'espigalls amb cruixent de cansalada i botifarra del perol maridat amb un vi de la gama R-Evolution (els tres primers ho son), Còsmic 2017, un cupatge de xarel·lo (85%) i sauvignon blanc (15%), la seva elaboració consta d´una lleugera premsada, fermenta durant 18 dies i després treball amb les mares diari d´uns 3 mesos. Es mostrava fresc, floral i amb tocs de cítrics, amb una gran presència del sauvignon en nas.

 

Vam continuar amb una coca de pa de canyelles amb escalivada, formatges de proximitat i anxova de l'Escala, maridat amb un Calcari 2017, un xarel·lo amb una elaboració molt similar a l´anterior. És mostrava molt varietal, un xarel·lo amb volum, marcant fruits blancs madurs.

 

Arribem al plat de sucar-hi pa... llom de bacallà amb cap i pota amb llagostins de Sant Carles, maridat amb l'Indígena negre 2015, una garnatxa amb una criança en bota de roure de 5 mesos. Es mostrava fresc, llarg en boca, un vi que amb una mica més d´ampolla encara ens dirà més coses, un vi negre sense molt de cos perfecte per aquest plat.

 

Per últim un gall negre del Penedès amb orellanes, prunes i moixerons, maridat amb el gran Hisenda Miret, una garnatxa de vinyes de més de 30 anys, fermentada durant 3 setmanes amb 3 remuntats diaris i una criança feta en bótes de roure durant 5 mesos. És un vi més càlid que els anteriors, aportant mes potencia i fent-lo més llarg en boca. Té un nas de fruits vermells de camp, fragàncies florals i torrats.

 

Les postres van ser una crema catalana amb coquetes de llardons  maridat amb un dels que creiem que es dels productes estrella de la casa, Blanca Cusiné 2011, un cava amb un cupatge de: xarel.lo (60%), chardonnay (20%) i finalment Pinot noir (20%). El xarel.lo i el chardonnay fermentats en inox i el Pinot en barrica, amb una criança de mínim 80 mesos, en nas es complexe, amb notes de mel, figues, avellanes i ametlles. En boca es rodó amb una molt bona integració de la bombolla, i notes de  fruita blanca madura molt elegant.

 

Gran nit que esperem repetir a Temps de Vi.
Salut i vi.
 

Escrit per: Nacho Vicente Berges, Emili Felix Mustieles