Blog Blog

Blog

Activitats

Visita al Chianti

Octubre 21, 2018

Aquest inici de tardor s'ha realitzat, com cada tercer cap de setmana de setembre, la fira de vins feta pels productors de la vila de Panzano in Chianti, Vino al Vino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una representació de Temps de Vi va fer una escapada per veure altres tipus de fires i agafar idees.

Abans d'arribar a Panzano fem una parada a les Cinque Terre, per veure com es fa el vi Sciacchetrà.

 

 

És un vi dolç, elaborat amb raïm pansificat a l'aire lliure de les varietats, Bosco, Albarola i Vermentino collits en uns costers de vertigen, on el baixen de les muntanyes en una mena de carrilet, que baixa per un raïl fins al peu de la muntanya.

 

En arribar al Chianti Anem a visitar la bodega Castellare di Castellina, una bodega tradicional on vam recórrer el celler i vam fer un tast de 4 dels seus vins, el de taula, el Chianti classico, el Chianti classico reserva i el seu top, curiosament un IGT.

 

 

 

 

 

Després de fer un festí carnívor a l'Officina della Bistecca del famós carnisser Dario Cecchini, vam anar a la fira, petita mostra d'uns 25 productors exclusivament del poble de Panzano, entre ells Fontodi, amb el seu Flaccianello della Pieve entre d'altres. , tots situats al voltant d'una plaça tipus a la nostra fira de novembre.

L'endemà fem camí cap a Verona on anem a veure com es produeix el famós Amarone.

Abans, i a mig camí parem a fer una visita a una "Acetaia", l'Acetaia Giusti, fan Acetos d'es de 1605!!, i on ens van fer un tast de vinagres de 12,15,25,50 i 100 anys....

 

 

També vam parar al "Caseificio" 4 Madonne, on ens van explicar el procés de fer el formatge més famós d'Itàlia el Parmigiano Reggiano.

Un cop arribats a Verona ens traslladem al poble de Negrar, on hi ha la històrica bodega Giuseppe Quintarelli, vam conèixer de prop l'emparrat veronès, vam visitar la bodega i vam tastar el Bianco Secco, el Valpolicela,l' Amarone della Valpolicela, un Recioto i un no gens normal Cabernet.

 

 

L'endemà fem visita a la Cantina Bertani, la bodega que te la major col·lecció d'anyades d' Amarones de tota la Valpolicela. Ens van explicar la manera de producció que fan servir, fent pansir el raïm als sota coberts de les cases i deixant-los envellir en bótes d'entre 10-15.000 litres entre 6-8 anys.

 

 

 

Fins a la propera!!

Escrit per: Emili Felix Mustieles, Nacho Vicente Berges