Visita a celler

Visita al Celler Can Descregut

Abril 25, 2018

Una vegada més tornem a visitar als nostres amics i propietaris de Can Descregut, Marc Milà i Arantxa De Cara, a La Masia familiar situada a Vilobí del Penedès, on amb 35 ha de vinyer propi amb certificació ecològica, tracten de fer vins autèntics per gaudir i compartir-los en qualsevol ocasió.

Com ja coneixem de sobres tots els seus vins i caves a causa que ens han acompanyat en l'aventura de Temps de Vi  durant tots aquests anys, en aquesta última visita tastem nomès les novetats, però us recomanem que en la fira no deixeu de provar tota la seva gamma, partint des dels vins blancs com: vinomi, horafosca, xarel·lo x100, etc… passant per un rosat de nom, atrevit, no deixant de costat el seu negre , benvingut i acabant amb els seus caves, Mont d´Arac, Descregut, etc…

Començarem pel blanc de nom, La Socarrada2016; elaborat 100% amb la varietat macabeu fermentat en àmfora i en contacte amb la brisa entre un 5% i un 10% del mateix, amb tot això solament s'elaboren 900 ampolles d'un vi blanc, amb molt bona intensitat però elegant, herbes aromàtiques com el llorer i el romaní, també notes de canyella i fruiteres com a poma, en boca percebem una bona acidesa en la qual s'emmarca una bona càrrega fruital.


Després vam tenir el plaer de provar un negre: Fera Ferotge 2016, elaborat amb la varietat sumoll, varietat endèmica del Penedès i amb certa criança en barrica de castanyer, es va mostrar amb una intensitat aromàtica bastant notable de fruita vermella; en boca la tipicitat de la varietat es va mostrar en tota la seva esplendor amb fruita vermella com la magrana i una tanicidat considerable com ja hem dit típica de la varietat.

Ens acomiadem esperant que no deixeu de provar en Temps de Vi 2018 els interessants i originals vins d'aquesta parella.

Salut i vi.

Escrit per: Nacho Vicente Berges