Visita a celler

Visita al Celler Mas Comtal

Març 16, 2018

Mas Comtal és un celler històric del Penedès en constant evolució, amb 40 hectàrees de vinya de cultiu ecològic al costat de Sant Cugat Sesgarrigues , al peu del Garraf a 350 metres d'alçada, actualment Marta Milà n´és la responsable de la gestió del celler i del conreu de les vinyes, juntament amb la resta del seu equip, elaboren el que ells denominen, vins ecològics d`autor.

Vam arribar i ens va rebre Marta i el seu pare, el senyor Albert Milà que juntament amb el seu germà Joan van començar aquest projecte al anys 80. Vam començar el tast amb  les noves anyades de la col·lecció de vins Antistiana que consisteix en vins mono-varietals elaborats a partir de raïm d´'una única parcel·la.

Antistiana

 

 

 

Antistiana Incroccio Manzoni 2015;  elaborat amb el raïm de provinença italiana plantat al 2001 de la finca “El Mingo” que li dona nom. Es tracta d’un vi que està amb contacte amb les mares 6 mesos en dipòsits d'acer inoxidable, un vi amb aromes fresques de flors blanques i una expressivitat i textura en boca meravellosa, estava un pel reduït fruit de la criança en ampolla però es va obrir de seguida

Antistiana Xarel·lo 2016; aquest xarel·lo provinent de vinyes amb edats compreses entre 50 i 80 anys , es mostra amb una bona intensitat en nas que ens va deixar apreciar la tipicitat pura del raïm, fonoll i flors blanques a la boca donava notes cítriques i de fruita blanca.

Petrea

 

Desprès vam passar a la gama Petrea vins que només s'elaboren en les millors anyades en el nostre cas vam tastar; Petrea 2015 merlot; ens va sobtar que la vinya, Feixa llarga, d'on prové és la vinya de merlot més antiga de Catalunya plantada al 1982, en aquesta anyada han apostat per un canvi d'estil, notem en el vi respecte de anyades anteriors que té menys extracció i han baixat els mesos de criança en fusta, amb tot això guanyem càrrega fruital, acidesa, com a curiositat dir-vos que vam notar un tocs de canyella molt encisadors.

Com a novetats vam tastar un vi de la gama Gran Angular, aquest es un projecte del celler que te com objectiu desenvolupar noves micro-vinificacions de caràcter experimental.

Gran angular Incroccio Manzoni amb criança en fusta; en aquest cas l’enòloga ens va comentar que li manca per sortir al mercat entre 6 i 12 mesos d’ampolla però ja li notem una molt bona estructura a la boca, molt bon equilibri i acidesa.  

Podreu tastar els vins d´aquest celler a Temps de Vi 2018, us hi esperem, Salut i Vi.

 

 

 

Escrit per: Nacho Vicente Berges