Finca Viladellops

La història

Finca Viladellops es troba al costat del castell d’Olèrdola, a la zona vinícola del Penedès. Els orígens d’Olèrdola es remunten als ibers i la seva importància històrica i estratègica s’ha perpetuat al llarg del temps, en l’època medieval és una ciutat fronterera amb el món musulmà. Al vessant de la muntanya que envolta el celler, es poden observar els bancals amb oliveres, ametllers i vinyes, cultius que han constituït des de temps immemorials la base agrícola de la propietat.

 

El celler

Les primeres referències escrites d’elaboració de vins per a la seva comercialització a Finca Viladellops es remunten a finals del segle XIX, més concretament a l’any 1877, i es perpetuen de manera ininterrompuda fins el 1980.

L’activitat es reinicia a partir de 1999, que coincideix amb la incorporació de la generació actual de la família Desvalls en un nou projecte d’elaboració de vins de qualitat 100% mediterranis. Vins que busquen transmetre la tipicitat a partir de l’aposta per les varietats autòctones de la zona com a base dels seus vins: garnatxa per a vins negres i xarel·lo per a vins blancs.

MÉS INFORMACIÓ: https://www.fincaviladellops.com/