Mas Comtal

Mas Comtal és una petita finca vitivinícola de 40 hectàrees de vinya de cultiu ecològic ubicades la part més oriental del Penedès, al peu del Garraf, influenciada pel mar Mediterrani i protegida dels freds vents del nord pel massís de Montserrat.

Geogràficament, es troba a una alçada de 350 metres sobre el nivell del mar, en sòls d’origen quaternari a base de sorra, llim i argila. Compta amb sòls molt calcaris de tipus mitjà caracteritzats per posseir una gran permeabilitat a l’aigua.

És la història d’una família vinculada al cultiu de la vinya i al territori des de 1550. Mas Comtal comença a l’antiga roma com a mutatio al peu d’una de les vies romanes més importants del Penedès.

La finca és propietat de la mateixa família des de 1355, la pertinença de la qual al comtat barceloní a inicis del segon mil·lenni va ser l’origen del seu actual nom, Mas Comtal. El seu estatus de propietat agrícola familiar comença a finals del segle XIV i des de mitjan del segle XVIII porta el cognom de Milà.

Marta Milà és la responsable de la gestió del celler i del conreu de les vinyes i, juntament amb la resta del seu equip, elabora vins ecològics d’autor.

MÉS INFORMACIÓ: http://www.mascomtal.com/