Tast DO Costers del Segre: 7 paisatges i un origen….

L’enòleg i sumiller Jordi Martinez, ens ha fet un tast, en representació de la DO Costers del Segre, hem fet un repàs per els 7 paisatges de la DO, amb vins de varies d’elles.

Boldú viticultors, amb la seva garnatxa 100% de 13º,el Ventallola 2017, sense fusta, fresc i amb bona acidesa.

En segon lloc el Llabustes 2018, del celler Vila Corona un Chardonnay 100%, sense fusta, amb una mica menys d’acidesa que el primer i amb els característics aromes a fruits blancs i grocs.

Passem a El Niu de la Cigonya 2016 de Raimat, amb xarel.lo, chardonnay i albariño, fresc i amb tocs de torrats degut al pas per barrica.

En quart lloc tenim el Cristiari Rosat 2018, un vi rosat fet amb merlot i cabernet, de color intens, res a veure amb la “moda” actual. Fresc amb molts matisos aromàtics.

Amb nom d’aportació als senyors feudals de la zona…, l’Un Onzè, es un rosat de Cal Cabo Celler, es un 100% syrah de 2018, molt adequat per aquest temps per fer copes…

En sisè lloc vam tastar una garnatxa molt fresca, la Garnatxa de Cérvoles 2017, un100% Garnatxa, arrodonida gracies a un temps en tines de roure de 4000L, on la fruita vermella i les llaminadures agafen la seva màxima expressió.

En penúltim lloc tastem un syrah 100%, el Muriac 2013 del celler Garcia Muret on les fruites negres i l’evolució fan canviar totalment el registre.

Per acabar tenim el més vell de la tarda, Saó Expressiu 2010 de Mas Blanch i Jové, fet de garnatxa, cabernet i ull de llebre es elegant i madur, amb molta fruita negra, es potent i amb el taní bastant rodo.

En resum, bon tast per descobrir la DO Costers del Segre amb un interlocutor que viu la zona i ho demostra fent la exposició.

Emili Fèlix

Deixa un comentari