El celler Rimarts està situat a Sant Sadurni d´Anoia elaborant caves des de 1987, una de les màximes que mantenen des de la seva fundació és l’elaboració de caves respectant processos naturals que aporten als seus caves la màxima expressivitat, juntament amb llargues criançes.
Allà ens atén Ricard Martinez explicant-nos tots aquests aspectes comentats i transmetent-nos un amor pel seu ofici d’elaborador de caves molt notable, ens comenta que les vinyes ja són ecològiques des del 2015, volent amb això transmetre en els seus productes, la puresa de la fruita.
Rimarts té una sèrie de caves molt extensa, per això en aquesta visita ens centrem en algunes de les seves novetats com és el cas de la nova anyada de:
Uvae 2009; una cuvee que ha sortit al mercat amb més de 100 mesos de criança i una nova imatge d’etiqueta, en nas mostrava notes de llevats i cirera fresca… en boca es va mostrar amb una acidesa notable i un carbònic integrat però present que denota que és un cava amb encara vida per davant a part de les notes d`autolisi, i de fruita blanca madura, tambè notem uns lleugers tocs de mel molt agradables.
Rosae 2013, aquest cava està elaborat amb la varietat Pinot Noir i té un lleuger pas per barriques amb fum de Carpier, això confereix a aquest cava una complexitat aromàtica formada per la frescor de la fruita vermella juntament amb una clara nota de fumats, en boca és un cava que t’embolica la boca i molt saborós però elegant i el qual et farà descobrir noves sensacions que no havies experimentat en un cava.
La família Martinez un any més estarà present en Temps de Vi 2018 perquè gaudim dels seus caves.
Salut i vi.