Visita al Celler Avgvstvs Forum

Situat al Vendrell a només 3 km del Mar Mediterrani trobem aquest celler, on als anys 80 es van plantar les vinyes, allà es van trobar vestigis del que va ser en el seu dia la Via Augusta, que connectava Roma amb les principals ciutats del Mediterrani, d´aquí ve el seu nom.

Volen donar a coneixer el terroir de la zona es van començar a elaborar les microvinificacions, al celler abans d´això solien elaborar vins de petites finques del nostre paisatge, fent servir raïms poc utilitzats o tècniques enológiques poc convencionals.

-Ull de llebre; el raïm ve d´una petita finca de 0,3 ha situada al municipi d´Aiguamúrcia amb una producció d´unes 1700 ampolles, amb una criança de 6 mesos en bóta de roure francès de 500L i una criança en ampolla de mínim 10 mesos, és un vi amb aromes de fruites vermelles i els fons torrat, a la boca trobem la fluïdesa i delicadesa d´aquesta varietat quan és elaborada amb aquest estil.

-Garnatxa; raïm del mateix municipi que l´ull de llebre i amb el mateix mètode d´elaboració aquest és un vi que en nas destaca pels aromes de cirera, melmelada, fruits del bosc que són tan característics d´aquesta varietat. A mesura que la copa s´aclimata, també hi trobem, en segon terme fons làctics i torrats aportat per la bota de roure que l´ajuda a guanyar complexitat. En boca destaca per una entrada llaminera, suau i elegant. Al final tornen les agradables notes avainillades i torrades.

-Malvasia de Sitges; en aquest cas tenim una vinya jove situada a Santa Margarida i els monjos de la qual es van elaborar un miler d´ampolles, en aquesta microvinificació les 2 terços del raïm fermenten en bóta de roure francès de 500L i després uns 4 mesos sobre lies fines dins la bóta i posterior criança en dipòsit.

Augustus paralelament ha començat un projecte amb el colectiu Thunder wine makers format per Sergi Figueras y Antonio Lopo, al qual fan experimentacions amb alguns vins, que encara no han sortit al mercat, és el cas de:

-Un macabeu brisat fermentat en barrica, un altre macabeu brisat però amb les pells de malvasia també en bóta i un tercer macabeu brisat però en aquest cas canviem la bota per àmfora.

Ens acomiadem de vosaltres però no sense dir-vos que trobareu els fantàstics vins d´ Augustus Fòrum a Temps de vi 2018

Deixa un comentari