Visita al celler Can Ràfols dels Caus

La visita al celler Can Ràfols és sempre esperada per la nostra part, ens va rebre el propietari i winemaker Carlos Esteva i Rosa Aguado Directora General del celler. El senyor Esteva va recuperar la Masia de la seva família i va començar a elaborar en 1979 al Massís del Garraf, pioner en l’introducció de noves varietats, a la conducció de les vids o l´aplicació de noves tècniques enològiques és un dels “gurus” del vi a Catalunya.

 

El tast va començar per als escumosos, el primer va ser el;

 

Terraprima 2012, amb un coupage de xarel·lo, Macabeu i Chardonnay mostrava molta fruita, el carbònic molt integrat i una molt bona acidesa.

 

Gran Caus Blanc 2009 va ser l´altre escumós amb el coupage de l´anterior però amb la fruita més madura, clares notes d’evolució en ampolla, aquí el carbònic estava encara més integrat i tenia un punt d´oxidació buscat semblant a alguns xampanys. Seguidament vam passar als vins tranquils, primer blancs, després rosats i negres per acabar.

 

Xarel·lo Pairal 2005, va ser el primer; es va mostrar amb unes notes de fruita blanca madura encara presents, marcada mineralitat i una evolució digna dels millors vins, aquest és per a nosaltres un dels millors exponents d´aquesta varietat al Garraf i al món .

 

Xarel·lo Pairal 2006, amb una intensitat mitjana/baixa amb lleugeres notes d´hidrocarburs i orellanes, va mostrar un volum en boca notable, el punt salí del calcari del Garraf es deixava veure, la fusta estava molt integrada i era llarg i complex.

 

Gran Caus 2006 rosat, en aquest cas, la Rosa ens va fer un petit joc i ens el va treure a cegues, ens va semblar un pinot de la borgonya, amb molta evolució, a pesar que és 100% Merlot, aquest era un vi que si ens guiem per les regles ortodoxes del món del vi hi hauria d´estar caigut ja fa anys, però encara que estava molt bevible.

Gran Caus negre 2003, va ser els que ens va endinsar en els negres, amb un coupage de: 40% Cabernet Franc, un 30% de Merlot i l’altre 30% de Cabernet Sauvignon, aquest és un vi que manté una molt bona estructura encara els anys, la fruita també és manté, tot emmarcat dins d´una bona evolució i una gran acidesa.

Caus Lubis 1997, aquí ja entrem en un altre espectre dels vins de Can Ràfols, és un monovarietal de Merlot, que en nas mostra clares notes de la seva evolució en forma de cuirs molt fins, punt balsàmic i un pel herbaci típic de la varietat , en boca és sedós amb els tanins molt polits i les mateixes notes d’evolució que en nas.

 

Caus Lubis 1998, anyada mítica d´aquest vi, els aromes són molt elegants des de balsàmics i mentolats a algunes notes varietals i d´evolució, a la boca té un tacte sedós i una fruita vermella molt madura. Un vi per presentar el Garraf al món.

Aquest celler estarà un any més a Temps de Vi 2018 perquè puguem gaudir tots plegats dels seus vins.

Deixa un comentari