Mas Comtal Mas Comtal

Mas Comtal

Mas Comtal és una petita finca vitivinícola de 40 hectàrees de vinya de cultiu ecològic, ubicades la part més oriental del Penedès, al peu del Garraf.

 

Influenciada pel mar Mediterrani i protegida dels freds vents del nord pel massís de Montserrat.

 

Geogràficament es troba a una alçada de 350 metres sobre el nivell del mar, en sòls d'origen quaternari a base de sorra, llim i argila. Compta amb sòls molt calcaris de tipus mitjà i caracteritzats per posseir una gran permeabilitat a l'aigua.

 

És la història d'una família vinculada al cultiu de la vinya i al territori des de 1550.

Mas Comtal comença a l’antiga roma com a "mutatio" al peu d’una de les vies romanes més importants al Penedès.

 

La finca, propietat de la mateixa família des del 1355, la pertinença de la qual al comtat barceloní a inicis del segon mil·lenni va ser l'origen del seu actual nom MAS COMTAL. El seu estatus de propietat agrícola familiar comença a finals del segle XIV i des de mitjans del segle XVIII porta el cognom de MILÀ. Marta Milà n'és la responsable de la gestió del celler i del conreu de les vinyes i juntament amb la resta del seu equip, elaboren Vins ecològics d'Autor.

 

De la mateixa manera que no hi ha dues collites iguals, Mas Comtal tampoc mai treu dos vins iguals. Cada any és una aventura diferent.

 

Aquesta és la màgia del món del vi d’autor.

 

Més informació aquí